Враждебност към бежанците и негативно отношение към Римокатолическата църква в държавата

...
Враждебност към бежанците и негативно отношение към Римокатолическата църква в държавата
Коментари Харесай

Световните медии: Папа Франциск призова бедна, враждебна България да отвори сърцето си за мигрантите

Враждебност към бежанците и отрицателно отношение към Римокатолическата черква в страната с най-задълбочаващата се демографска рецесия и най-ниския стандарт на живот в Европа.  Това са акцентите в международните медии при отразяването на визитата на папа Франциск у нас, като някои от публикациите са написани в съдействие с български публицисти, написа offnews.bg.

Вчера папа Франциск пристигна у нас за двудневно посещаване. Той прикани България да не затваря сърцето си към мигрантите, които търсят заслон в Европа, с цел да избягат от войната и мизерията в страните си.

" До всички българи, които са осведомени с драмата на емиграцията, с цялото ми почитание ви приканвам да не затваряте очите, сърцата и дланите си - в унисон със своите обичаи - до тези, които чукат на вратата ви ", съобщи той.

" Ню Йорк Таймс " написа, че папата е отправил посланието си пред една от " най-враждебните към мигранти " народи на континента, поставяйки се в остра съпротива и с държавното управление, и с църквата. Те означават, че папата за първи път насочва сходен апел в държава с толкоз дребен брой католици, която толкоз ясно се разграничава от сходни позиции. 

" Вашингтон пост " натъртва на обстоятелството, че " център-дясната проевропейска ръководеща коалиция " съдържа три националистически, антимиграционно настроени партии, които предвождат враждебните настройки на популацията.

" Правителството прикани Европейския съюз да затвори границите си за мигранти и прекъсна достъпа през границата си с Турция с ограда от бодлива тел ", пишат от изданието. 



Вашингтон Пост

Американската медия Ей Би Си също означи апела на папата и разяснява задълбочаващата се демографска рецесия в страната.

" Държавата губи популацията си по-бързо от всяка друга нация съгласно отчети на Обединените народи. Настоящият брой поданици е 7 милиона, само че се чака да спадне на 5,4 млн. до 2050 година и до 3,9 млн. до края на века ", разясняват от изданието.

Радио " Свободна Европа " показва, че папата е бил признат " студено " в страната ни и че отношението към Римокатолическата църква у нас е по-скоро отрицателно.

" Папа Франциск се опита да преодолее напрежението сред православния и римокатолическия клонове на християнството, в това число и с историческата си среща през февруари 2016 година с патриарх Кирил, главата на Руската православна черква, в Куба. Въпреки това Светия синод на Българската православна черква отхвърли всякаква опция да се помоли дружно с папата ", пишат те.  

" Дойче веле " също означи визитата на папата у нас с сходен акцент. Те оповестяват, че папа Франциск е призовал българите да отворят сърцата и домовете си към " доброжелателните мигранти " и да осъзнаят, че бягат от война и беднотия, за " да намерят нови благоприятни условия или най-малко сигурност ". 

" Вашата земя постоянно е била мостът сред Изтока и Запада ", цитират го те, допълвайки, че загатва за бежанската рецесия, в която милиони хора бягат от война в Близкия изток и северноафриканските страни, с цел да потърсят заслон в Европа. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 5 секунди) Рейтинг: 32442 | Одобрение: -33278 Тези медии да вървят някъде и да си тикнат дебела пръчка откъм гърба. Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР